×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Cliff Richard sleept BBC voor de rechter

10.07.2016 -

Cliff Richard heeft een officiële aanklacht ingediend tegen de BBC en de politie van South Yorkshire vanwege de politie-inval in zijn huis en de live-uitzending daarvan door de televisiezender. de zanger eist 1 miljoen pond (1,17 miljoen euro) schadevergoeding.


In augustus 2014 deed de politie een inval in zijn huis in Berkshire terwijl Sir Cliff op vakantie was. De publieke omroep BBC was daarover getipt en zond beelden ervan uit. De inval vond plaats naar aanleiding van beschuldigingen van seksueel misbruik door de zanger. Deze aantijgingen, geuit door vier destijds minderjarige mannen, hadden betrekking op de jaren 1958 tot 1983.

Op 16 juni dit jaar liet het Britse Openbaar Ministerie weten de 75-jarige zanger wegens onvoldoende bewijs niet te vervolgen.

Volgens bronnen dicht bij Richard is hij ervan overtuigd dat de mensen die hij de schuld geeft voor het ruïneren van zijn leven ter verantwoording moeten worden geroepen en dat 'niemand anders zal lijden als hij deed', meldt Mail on Sunday.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties