×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Wapenlobby vindt Matt Damon hypocriet

06.07.2016 -

Matt Damon heeft zich in Australië uitgelaten over de Amerikaanse wapenwetgeving en dat wordt hem niet door iedereen in dank afgenomen.


"Jullie hebben het in een keer geregeld, ik wou dat dat in mijn land ook kon", aldus Matt tegenover de Sydney Morning Herald. Australië scherpte in 1996 de wapenwet drastisch aan, nadat 35 mensen waren omgekomen bij een schietpartij. "Maar het is bij ons zo'n persoonlijke kwestie dat we er niet verstandig over kunnen praten."

De acteur gaf toe dat hij ook geen oplossing heeft. "Ik weet niet wat er moet gebeuren. Mensen worden al emotioneel als je suggereert dat personen die op een terreurlijst staan geen AK-47's mogen kopen. Daar kun je niet eens over beginnen. Misschien moeten wij ons eerst nog iets verder ontwikkelen," verklaarde de Bourne-ster, die ook aangaf dat hij niet verwachtte dat er nog tijdens zijn leven verandering komt in de situatie.

Voorstanders van wapens waren er als de kippen bij om Matt hypocriet te noemen. Hij deed de uitspraken tijdens interviewdagen voor zijn nieuwe Bourne-film. Een bestuurslid van de nationale schietsportvereniging twitterde: "Matt Damon vindt dat we ons nog iets verder moeten ontwikkelen, terwijl hij groot geld verdient door wapens te verheerlijken in films."

Matt in Elysium en op de foto hierboven in Jason Bourne.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties