×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Zus André Rieu al jaren in inrichting

'Mijn muziek geeft haar plezier in het leven'

06.07.2016 -

André Rieu en zijn vrouw Marjorie gingen in therapie. Daarmee probeerden ze het juk van het ouderlijk huis van zich af te schudden en schoon schip te maken. De violist vertelt ook dat zijn oudste zus al sinds haar 18e in een inrichting zit.


De ouders van de 66-jarige Rieu, die al 38 jaar is getrouwd met zijn Marjorie, waren volgens de artiest snobistisch. Bij hem thuis was destijds ook weinig plaats voor gezelligheid. "Als ik al eens plezier had zeiden ze: André, van jou komt niets terecht, wees eens serieus." De ouders van Marjorie waren nog ernstiger dan de zijne, zegt Rieu.

Voordat de violist en zijn vrouw aan kinderen wilden beginnen, wilden ze eerst hun 'psychologische rotzooi' opruimen. "Dat duurde jaren, maar we zijn nu nog steeds iedere dag blij dat we dat hebben gedaan. Het heeft ervoor gezorgd dat we heel anders in het leven staan dan toen we nog thuis woonden."

Rieu raadt iedereen die worstelt met zijn verleden aan om in therapie te gaan. "Anders sleep je je hele leven de woede en spijt met je mee." De violist vertelt dat zijn oudste zus al sinds haar achttiende jaar in een inrichting zit. "Dat vind ik heel triest en sneu. Gelukkig heeft zij geleerd plezier in het leven te hebben, mede dankzij mijn muziek."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties