Placeholder

Krijg nou wat – Lucas heeft een vriendin

Lucas Sanders is terug, het personage duikt op in Nieuwe Tijden. ‘’Het is dezelfde Lucas, maar in een nieuwe serie en in een nieuwe setting. Dat is hartstikke leuk’’, vertelt Ferry Doedens (26) over zijn snelle comeback.

Kijkers van GTST zagen vorig jaar dat Lucas de soap verliet, hij ging naar Hawaï. Op een geheimzinnige manier keert Lucas terug. Zijn familie uit Meerdijk weet bijvoorbeeld niet dat hij inmiddels in Utrecht woont, waar Nieuwe Tijden zich afspeelt. Ferry wil er aan de vooravond van de serie bijna niets over kwijt, behalve: "Lucas was op vakantie op Hawaï, waar hij een nieuwe identiteit aannam. Hij komt terug met een geheim.”

Extra opvallend is dat het karakter Lucas, die het eerste homohuwelijk van GTST op zijn naam schreef, in Nieuwe Tijden ineens een vriendin heeft. ‘’Ik ga niet uitleggen hoe dat precies zit, daarvoor moeten mensen de serie gaan kijken’’, zegt Ferry.

Na zijn gedwongen vertrek bij GTST heeft Ferry Doedens allesbehalve stilgezeten. Zo was hij te zien op het witte doek in de bioscoopfilm Sneekweek en speelde hij afgelopen theaterseizoen afwisselend met Tim Douwsma de hoofdrol van Danny Zuko in de musical Grease. Met voormalig olympisch zwemster Inge de Bruijn vormt Ferry een danskoppel in het tweede seizoen van Dance Dance Dance. Eind juli speelt hij in de musical The Bodyguard. "Er komen leuke dingen op mijn pad. Het is mooi dat ik deze kans heb gekregen. Ik ben gelukkig”, concludeert de acteur en zanger.

Nieuwe Tijden is een 75-delige serie en is behalve op Videoland vanaf maandag dagelijks op RTL4 te zien tijdens de zomerstop van GTST. Voor Ferry Doedens betekent het veel om weer dagelijks in de studio’s van Endemol Shine Nederland te mogen staan. "Het is als vanouds om op een set te mogen staan met drie camera’s, met dezelfde manier van werken. GTST is letterlijk een paar deuren verderop’’, vertelt Ferry, om er snel aan te voegen: ‘’Maar daar houdt de vergelijking wel op. Nieuwe Tijden is een geheel nieuwe serie, een nieuw product met een gehele nieuwe club acteurs. En met een op zichzelf staand verhaal. Het is niet met elkaar te vergelijken."