×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

André Hazes zou vandaag 65 jaar geworden zijn

Zijn beste hits

30.06.2016 -

Het is vandaag de geboortedag van André Hazes. De volkszanger zou vandaag 65 jaar geworden zijn als hij nog onder ons was geweest. Zelfs 12 jaar na zijn dood zijn de nummers van André nog echte hits in ons land.


Eenzame Kerst
In zijn jonge jaren werd André al ontdekt toen hij op de Albert Cuypmarkt stond te zingen. John Kraaykamp sr. haalde hem naar AVRO's Weekendshow in 1959, maar de kleine André brak niet door. In 1976 werd de zanger herontdekt door Willy Alberti. Zijn eerste single Eenzame Kerst werd meteen een hit. 

De Vlieger
Een jaar na zijn doorbraak volgde De Vlieger. Het vertelt het verhaal van een weduwnaar die zijn zoon een vlieger cadeau doet op zijn 18e verjaardag. André had zelfs nog geen zoon op het moment dat hij deze hit zong. Melvin werd pas in 1982 geboren en André Hazes jr. volgde pas 17 jaar later. 

Een Beetje Verliefd
De echte doorbraak bij het grote publiek kwam met Een Beetje Verliefd in 1981. De hit werd ook gebruikt voor de film 'n Beetje Verliefd, die werd vernoemd naar de Hazes-hit. Grappig is dat André Hazes zelf een parodie schreef op dit nummer. Deze ging over mislukte vakanties en dit nummer zong hij in duet met Linda de Mol. 

Zeg Maar Niets Meer

Een jaar later volgde Zeg Maar Niets Meer. Het nummer is gezongen op het de melodie van het lied You Don't Owe Me van de Amerikaanse zanger Lesley Gore. 

Wij Houden Van Oranje

Dit jaar doen we niet mee aan het EK, maar toen het Nederlandse Elftal in 1988 wel meedeed en de beker pakte scoorde André Hazes een regelrechte hit. Wij Houden Van Oranje bereikte na de winst van onze mannen binnen no time de nummer 1-positie. Het lied werd in eerste instantie aangeboden aan Willeke Alberti, maar zij paste hiervoor omdat ze getrouwd was met de Deense voetballer Søren Lerby. 

Kleine Jongen
Weer een hit over een zoon, die André inmiddels wel had. Op de cover van de single staat hij ook gefotografeerd samen met zijn achtjarige zoon Melvin. Het lied werd uitgebracht in de periode dat de breuk met Melvins moeder Ellen Wolf er al aan zat te komen, daarom noemde André dit ook een heel gevoelige plaat voor hem. Melvin had in zijn latere leven geen contact meer met zijn vader. 

Bloed, Zweet en Tranen
In 2002, intussen was het 26 jaar na zijn doorbraak, scoorde André nog steeds dikke hits. Bloed, Zweet en Tranen kwam uit. Dit nummer is vooral in de jaren daarna populair geworden, omdat het veelvuldig werd gedraaid in de aanloop naar grote toernooien van het Nederlands Elftal. De film over het leven van Hazes kreeg ook de titel Bloed, Zweet en Tranen. Ook de musical droeg deze titel. 

Zij Gelooft In Mij

Zijn allereerste nummer 1-hit in de Top 40. Zij Gelooft In Mij was een Nederlandse cover van She Believes In Me van Steve Gibb. Ondanks dat het pas in 2004 een hit werd, stond het lied ook al in 1980 op een album. Toen zong hij het voor zijn vrouw Ellen Wolf. In 2004 was André al samen met Rachel. Het lied werd gebruikt voor de gelijknamige documentaire over de zanger en ook voor een reclamespotje voor knakworsten. 

Bedankt Mijn Vriend
Datzelfde jaar overleed André Hazes in het ziekenhuis in Woerden aan twee hartinfarcten en een hartstilstand. Drie jaar na zijn dood liet zijn zoon André Hazes jr. de stem van zijn vader mixen met zijn eigen stem. Hierdoor ontstond het duet Bedankt Mijn Vriend. Die emotionele lied stond drie weken op nummer 1.

Op deze dag dat André Hazes 65 jaar oud zou zijn geworden wordt hij ook herdacht door zijn zoon. André Hazes jr. plaatste een foto van zijn vader op Instagram met een brief aan zijn papa. Daarin heeft hij het onder andere over de zoon die binnenkort geboren wordt en die zijn opa André moet missen. 

Ook Roxeanne heeft een post gemaakt over haar vader. De klokkentorens in Amsterdam lieten Bloed, Zweet en Tranen horen en dat filmde de dochter van André. Die video plaatste ze op Instagram. 'Je zou vandaag 65 zijn geworden. We kunnen het niet met jou vieren, maar wel voor jou. Op jouw manier, met veel gezelligheid en muziek. In de hoop dat je meekijkt en ziet dat we nog dagelijks steun en kracht vinden in je muziek', schreef ze erbij. 

 

 

 

 

Reacties