×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

'Paul Simon wil stoppen'

29.06.2016 -

Paul Simon speelt met de gedachte om volgend jaar met pensioen te gaan. De 74-jarige zanger zegtdat showbizz hem niet meer kan boeien.


De singer-songwriter vindt het toeren fysiek steeds zwaarder worden. Tussen de optredens door moet hij veel rusten om de tournee vol te houden. Momenteel reist Simon met zijn band door de Verenigde Staten, om aansluitend een aantal concerten in Europa te geven.

Of er echt een eind komt aan de 61 jaar lange zangcarrière van Simon, is nog de vraag. "Er is moed nodig om het los te laten", zegt de zanger. "Ik ga kijken wat er gebeurt als ik dat doe. Dan zal ik zien wie ik echt ben. Of ben ik alleen de persoon die werd gedefinieerd door wat ik deed? En als dat wegvalt, als je op jezelf bent teruggeworpen, wie ben je dan?"

Symbolisch of niet, Paul Simon's laatste Amerikaanse optreden dit jaar is in Queens in New York, op dezelfde plek waar hij voor het laatst met Art Garfunkel op het podium stond. Daarna steekt hij over naar Europa, waar hij op 31 oktober de Ziggo Dome in Amsterdam aandoet en in november de tournee afsluit in de Ierse hoofdstad Dublin.

 

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: Instagram Paul Simon

Reacties