×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Caitlyn walgde van olympisch lichaam Bruce

29.06.2016 -

Bruce Jenner gebruikte zijn sportieve prestaties vooral om zichzelf te verstoppen. "De tienkamp was voor mij het ultieme voorbeeld van mannelijkheid. Ik voelde de behoefte om aan mezelf te bewijzen dat de vrouw die in mij leefde, er misschien toch niet was", aldus Jenner, die inmiddels door het leven gaat als Caitlyn.


Bruce won tijdens de Olympische Spelen van 1976 een gouden medaille op de tienkamp maar walgde van dat olympische lichaam. "De rest van de wereld zag me als een Griekse god, maar ik haatte het. Ik was groot en breed en mannelijk. Maar het was het lichaam dat me gegeven was, dus ik deed mijn beste daar het uiterste uit te halen."

Caitlyn haalt de herinneringen op in Sports Illustrated, dat stilstaat bij het veertigjarig jubileum van haar olympische prestaties. Eerder deed het gerucht de ronde dat zij naakt op de cover zou verschijnen, gehuld in slechts haar gouden medaille. Die draagt ze wel op de voorpagina van het blad, maar de 66-jarige realityster is wel gekleed.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: Instagram Caitlyn Jenner

Reacties