×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rechter buigt zich over erfenis Prince

27.06.2016 -

In een rechtbank in de Amerikaanse staat Minnesota buigt rechter Kevin Eide zich maandag over de procedure die zal gelden voor de verdeling van de erfenis van Prince.


Prince, die nooit een testament opstelde, laat naar schatting zo'n 300 miljoen dollar (272 miljoen euro) na. Volgens de wet in Minnesota waar de muzikant woonde, gaat dat geld naar de meest directe familie. Het enige kind van Prince overleed kort na de geboorte en ook de ouders van de zanger zijn niet meer in leven. Zijn zus en halfbroers en -zussen zijn daardoor zijn erfgenamen.

Meerdere andere personen proberen aanspraak te maken op een deel van het fortuin van de Purple Rain-zanger. Zij beweren allemaal familie te zijn, van verre neven en nichten tot biologische kinderen. Van één man die beweerde de zoon van Prince te zijn, is middels een dna-test al gebleken dat zijn claim onterecht is.

Ondanks protesten van onder meer Associated Press, zijn media niet welkom tijdens de zitting maandag. De rechter gaf dit weekend in een schriftelijk antwoord op het verzoek van de pers aan op dit moment geen camera's en audio-opnames toe te staan, maar wel open te staan voor een gesprek over media-toegang op een later tijdstip.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties