×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jan Mulder hoeft geen tattoo

Analist wil wel bondscoach worden

15.06.2016 -

Jan Mulder riep voordat België in actie kwam op het EK voetbal dat hij een tatoeage liet zetten als de Rode Duivels Europees kampioen worden. Maar na de verloren wedstrijd tegen Italië is Mulder naar eigen zeggen gered.


“Dat is het enige voordeel van de situatie: die zorg heb ik niet meer”, zegt de voetbalanalist in het AD. “Op papier kan alles nog, maar ik zie dit België het toernooi niet meer winnen.”

Mulder schrok maandag van België. “Ik wist niet wat ik zag. Allemaal prachtige spelers, maar uit verlegenheid geven ze niet thuis. Ze liepen erbij als debutanten op het bal. Twintig miljoen per jaar verdienen, maar als verlegen jongens over het veld lopen: onverdraagbaar.”

De oud-speler van Ajax en Anderlecht ziet het wel zitten om aan de slag te gaan als bondscoach, zoals naar aanleiding van zijn analyses werd gesuggereerd op social media. “Uitstekend plan. Ik zou meteen de beste spelers opstellen. Klinkt logisch, maar dat is het voor de meeste coaches niet. Die praten over ‘de balans’. Onzin. Mijn wedstrijdbespreking zou heel kort zijn: ga je gang maar, jongens.”

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties