×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Henk & Henk klaar voor België

13.06.2016 -

Henk Westbroek en Henk Temming namen als ‘geintje’ een EK-versie op van hun hit België. Hoewel Het Goede Doel niet meer bestaat, zijn de heren wel te porren voor een optreden. “Als ze ons vragen, rijden Henk en ik naar de studio in Brussel”, vertelt Henk Westbroek.


“Vanaf de halve finales zit ik er ook klaar voor. Dan staat er tenminste wat op het spel.” Nu Nederland niet meedoet aan het EK, gaat Westbroek voor België. “Ergens vóór zijn, maakt het EK leuker. En het is een land met aardige mensen. En het eten is beter dan hier.”

Henk en Henk maakte de EK-versie van België voor ING, de sponsor van het Belgische elftal. De heren werden benaderd door ‘een bureau’. “Dat wilde ons 5000 euro betalen als we een nieuwe versie wilden maken. In een kwartiertje hebben we dit gebbetje in elkaar geflanst. Wat schetst mijn verbazing: meer dan 200.000 keer bekeken in drie dagen.”

Niet iedereen kan het grapje van het duo waarderen, volgens Westbroek zijn er ook boze reacties. “Die mensen zeggen dat je als Nederlander niet voor België kunt zijn. Ik krijg steeds meer het idee dat sport niet verbroedert maar verloedert.”

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties