×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Doe Maar laat oude tijden herleven

Terug op Pinkpop

11.06.2016 -

In 1982 openden ze het festival, een jaar later sloten ze af en zaterdag was Doe Maar terug op Pinkpop. En als we zanger Henny Vrienten mogen geloven, voelde het meteen weer vertrouwd op het enorme festivalpodium. ,,Daar zijn we weer. Voor de derde keer. En er is niets veranderd." Behalve dan misschien dat er - anders dan 33 jaar geleden - dit keer geen tomaten richting de bandleden werden gegooid.


Aangevuld met een strak in spierwit gestoken blazers- en percussiesectie gaven de mannen van Doe Maar het volgestroomde veld voor het hoofdpodium precies waarvoor het was gekomen. Alle grote hits, in een wat volwassenere versie dan de vorige keren. Zelfs Joost Belinfante schoof weer aan voor de vertolking van de kraker Nederwiet.

Even daarvoor bewees Lucky Fonz III op het kleinere Stage 4 zich nog de moderne Doe Maar met zijn nummer Leugens. Een 2016-versie van Doe Maar's De Bom.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties