×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rod Stewart geridderd

11.06.2016 -

Rod Stewart mag voortaan 'Sir’ voor zijn naam zetten. Koningin Elizabeth verleent de Schotse rocker de ridderorde voor zijn bijdragen aan de muziek en inzet voor goede doelen.


Rod, bekend van onder meer de hits Maggie May, Da Ya Think I’m Sexy en Sailing, was al Commandeur in de Orde van het Britse Rijk (CBE). Met zijn nieuwe titel schaart hij zich naast collega's als ex-Beatle Paul McCartney en Mick Jagger.

De 71-jarige Stewart is een van de ruim duizend Britten die vrijdag werden onderscheiden vanwege hun verdiensten. De onderscheidingenlijst maakt deel uit van de officiële viering van de negentigste verjaardag van koningin Elizabeth.

Koningin Elizabeth werd in april 90 jaar, maar volgens een traditie die teruggaat tot 1748 wordt de verjaardag van het Britse staatshoofd ook officieel gevierd. Dit gebeurt meestal in juni, doordat de kans op mooi weer dan groter is.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties