×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Louisville bewijst Muhammad Ali laatste eer

10.06.2016 -

Duizenden inwoners van Louisville hebben hun beroemdste stadgenoot vrijdag de laatste eer bewezen. De kist met daarin het lichaam van de vorige week overleden bokslegende Muhammad Ali werd in een rouwstoet door de Amerikaanse stad gereden. De route van ruim 30 kilometer leidde langs belangrijke plekken uit het leven van Ali, zoals zijn ouderlijk huis, de buurt waarin hij opgroeide en de straat die naar hem is vernoemd, de Muhammad Ali Boulevard.


Will Smith en de voormalige bokskampioenen Lennox Lewis en Mike Tyson behoorden tot het selecte groepje mensen dat de kist met daarin het stoffelijk overschot van 'The Greatest' in de lijkauto tilde. Daarna begon de stoet van bijna twintig auto's aan een lange tocht door Louisville. Langs de kant stonden tienduizenden mensen, die de naam van Ali scandeerden en bloemen op de auto gooiden.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties