×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Harrison Ford kan Indiana Jones-tune niet meer horen

10.06.2016 -

Harrison Ford wordt soms een beetje gek van de herkenningsmelodie van de Indiana Jones-films. De acteur hoort het waar hij maar komt opdagen.


"Die verdomde muziek achtervolgt me overal", zei Ford donderdagavond tijdens een speciale avond waar de componist van het overbekende thema, John Williams, werd geëerd met een AFI-oeuvreprijs. "Het wordt iedere keer afgespeeld als ik een podium op kom lopen en nog eens als ik het podium verlaat. Het werd zelfs afgespeeld in de operatiekamer toen ik werd onderzocht aan mijn darmen", grapte hij. Ford speelde in de Indiana Jones-films de rol van de avonturier.

Williams is de eerste componist die de oeuvreprijs krijgt van het Amerikaanse filminstituut. Behalve Ford waren onder meer Steven Spielberg, George Lucas, Drew Barrymore, Tom Hanks en J.J. Abrams naar het Dolby Theater gekomen om Williams te eren. De Amerikaan maakte ook de soundtracks voor klassiekers als Star Wars, Superman, Jaws, Jurassic Park, E.T. en Schindler's List.

Speciaal voor Harrison dan toch nog een keertje het nummer waar hij zo’n hekel aan heeft:

 

 

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties