×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Johan Nijenhuis vestigt record

08.06.2016 -

Regisseur Johan Nijenhuis heeft woensdagmiddag een Platina Film ontvangen voor zijn komedie Rokjesdag. De film, die vertelt over een groep vrijgezellen die op rokjesdag op zoek is naar liefde, heeft in de bioscopen meer dan 400.000 bezoekers getrokken, meldt het Nederlands Film Festival.


Johan is de eerste Nederlandse regisseur die vijf Platina Films heeft ontvangen. Eerder behaalden ook zijn komedies Costa! (2001), Volle Maan (2003), Verliefd op Ibiza (2013) en Toscaanse Bruiloft (2014) deze mijlpaal. Op de tweede plaats staat regisseur Ben Sombogaart (De Tweeling, De Storm) die er vier in zijn bezit heeft.

Nijenhuis is overigens ook recordhouder als het om Gouden Films gaat, de onderscheiding die wordt uitgereikt als een Nederlandse film meer dan 100.000 bezoekers trekt. Hiervan heeft de regisseur er inmiddels elf in zijn kast staan.

De hoofdrollen in Rokjesdag worden gespeeld door Lieke van Lexmond, Birgit Schuurman, Loek Peters, Carly Wijs, Anne-Marie Jung, Jim Bakkum, Barbara Sloesen en Martijn Fischer. Het is dit jaar de tweede titel die met een Platina Film wordt bekroond; de eerste was Bon Bini Holland. Zes Nederlandse producties kregen tot nu toe dit jaar een Gouden Film.

Nijenhuis werkt momenteel aan zijn nieuwe komedie Onze Jongens, over twee bouwvakkers die gaan strippen. De hoofdrollen worden gespeeld door Bakkum en Fischer.

De cast van Rokjesdag.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties