×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Wie wint Idols?

Stoere Kimberly of lieve Nina

08.06.2016 -

Het is D-Day voor Nina en Kimberly. Ze staan woensdagavond in de finale van Idols. Voor de winnares van het vijfde seizoen ligt een platencontract in het verschiet bij Cloud 9 Music.


Ruben Nicolai, die de show met Lieke van Lexmond presenteert, geniet van de Idols-gekte. ‘’Een liveshow presenteren met elfhonderd mensen in de studio die losgaan als ze de bekende tune horen. Het is gekte met historie’’, zegt Ruben Nicolai.

Ruben heeft geen idee wie er wint. "Wordt het Nina, het lieve engeltjestype of toch de stoere rockchick Kimberly? Het allerleukste is: niemand in de studio beslist wie de winnaar wordt. Dat doen de kijkers thuis. Dat is fascinerend voor de uitslag. De juryleden kunnen slechts een goed bedoeld advies geven.”

Jurylid Jamai, winnaar van de allereerste Idols in 2003, zingt in de finale zowel met Kimberly als met Nina een duet. Daarnaast presenteren beide kandidaten hun eerste single. De single van Nina heet Lights Go Out en die van Kimberly heet How Bad.

Ook voor jurylid Eva Simons is het een belangrijke avond. Zij presenteert samen met haar echtgenoot Sydney Samson haar nieuwe single Escape From Love tijdens de muzikale show.

Het vijfde seizoen van Idols begon op woensdag 23 maart op RTL5, die het programma uit de mottenballen haalde. De comeback van Idols ging voortvarend van start met ruim 1,5 miljoen kijkers. De eerste auditieronde werd het best bekeken programma van de RTL5 sinds 2006. De liveshows van de afgelopen weken doen het minder goed. Vorige week stemden 633.000 kijkers af op de halve finale waarin Nina en Kimberly een finaleplaats bemachtigden.

RTL5 heeft al aangekondigd dat er ook een zesde seizoen van Idols komt. De inschrijving voor Idols 6 is al geopend.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties