×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Fons de Poel vreesde voor z'n leven

'Auto leek op hol geslagen'

07.06.2016 -

Fons de Poel keek de dood in de ogen toen hij op weg was naar Highclere Castle, het Britse kasteel waar de bekende televisieserie Downton Abbey is opgenomen. De taxi waar de presentator en zijn cameraploeg inzaten kreeg bijna een ongeluk op de snelweg.


De Poel was onderweg naar het beroemde kasteel om Lady Carnarvon te interviewen voor de nieuwe KRO-NCRV serie Blij Met De Buren toen de taxi 'opeens vreemde kuren begon te vertonen'. "De chauffeur kon de auto op een gegeven ogenblik niet meer onder controle houden. De wagen leek op hol geslagen en sprong als het ware over het wegdek."

Volgens Fons brak er totale paniek uit in de auto. "Minuten lang hielden we onze adem in. We vreesden echt dat we het niet zouden overleven. Dat we over de kop zouden slaan en de bolide misschien wel in de fik zou vliegen. Toen de wagen eenmaal tot stilstand kwam, zijn we letterlijk uit de auto gekropen en hebben elkaar enkele minuten stilzwijgend aangekeken. We beseften dat we een engeltje boven ons hoofd hebben gehad."

De televisieploeg kwam door het voorval te laat bij de afspraak in het Downton Abbey-kasteel met de adellijke Carnarvon. Het interview kon wel doorgaan.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties