×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Pianist Martin van Dijk overleden

06.06.2016 -

Pianist en componist Martin van Dijk (69) is zondag in zijn woonplaats Amsterdam overleden. Van Dijk begon als tiener al als jazzmuzikant en was vanaf 1997 de vaste pianist van het MAX-programma Met het mes op tafel. De omroep heeft zijn overlijden bekendgemaakt.


Toen hij zeventien jaar was, maakte Van Dijk zijn debuut op de nationale televisie, met zijn eigen jazzband in Willem Duys' Voor de vuist weg. Via de jazz en langs de popmuziek (hij was pianist in de bluesband van Harry Muskee) belandde hij begin jaren tachtig bij de musical De zoon van Louis Davids. Vanaf toen maakte hij veel programma's met onder meer Jenny Arean, Adèle Bloemendaal, Purper, Hans Dorrestijn, Rob van de Meeberg, Sanne Wallis de Vries en Paul Groot.

Martin van Dijk won onder meer tweemaal de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied en was Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Eerder dit jaar werd hij ziek.

Bron: BuzzE

Reacties