×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Willeke Alberti ambassadeur levenslied

05.06.2016 -

Willeke Alberti is uitgeroepen tot ambassadeur van het Nederlandse levenslied. Tijdens de 26ste editie van Jack's Casino Festival van het Levenslied kreeg de zangeres een onderscheiding en een grote bos 'Levenslied'-rozen.


De organisatie vindt Willeke, die inmiddels al zestig jaar in het vak zit, de beste ambassadeur die men zich kan wensen. Ze zal zich inzetten voor het Nederlandse lied in binnen- en buitenland.

Willeke Alberti maakte al op vroege leeftijd haar debuut als zangeres, eerst nog aan de hand van haar beroemde vader Willy. Later bouwde ze een eigen carrière op met evergreens als Telkens weer, Carolientje en Ome Jan. In de jaren tachtig had ze samen met haar vader een grote hit met Niemand laat zijn eigen kind alleen.

Frans Bauer, Johnny Hoes, Marianne Weber, Danny de Munk, Django Wagner en René Schuurmans werden al eerder uitgeroepen tot ambassadeur van het levenslied.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties