×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hommage aan Toon Hermans

03.06.2016 -

Met een speciaal feestprogramma in theater Carré in Amsterdam brengt een keur aan Nederlandse artiesten op 12 december een hommage aan Toon Hermans. Op 17 december van dit jaar zou de in Limburg geboren cabaretier, zanger en dichter honderd jaar zijn geworden.


In 'Carré presenteert Toon 100 jaar' haalt Freek de Jonge herinneringen op aan de man die hij vanaf zijn dertiende volgde. Chantal Janzen, Wende, Paul van Vliet en Hadewych Minis zingen Hermans' liedjes en Jacques Klöters laat niet eerder vertoonde filmbeelden zien. Ook zijn er optredens van Jochem Myjer, Mark Rietman en Karel de Rooij.

Toon Hermans stond ruim 550 keer in een uitverkocht Carré. Een miljoen bezoekers zagen hem daar optreden. ,,Door Toon werd de onemanshow een genre op zich", aldus Carré. Hermans overleed in 2000.

Eerder deze week werd al bekend dat zijn geboorteplaats Sittard een aan Hermans gewijd museum krijgt. Het moet volgend jaar opengaan. Als voorproefje is een tijdelijke expositie van Hermans' spullen deze zomer te zien in het voormalige V&D-pand aan de Markt.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties