×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Corry Brokken (83) overleden

02.06.2016 -

Corry Brokken is op 83-jarige leeftijd overleden. Dat heeft acteur Tony Neef laten weten, die het nieuws hoorde van haar dochter. Brokken was ook presentatrice op radio en televisie en rechter in Den Bosch. In 1957 won ze, als eerste Nederlandse inzending, het Eurovisiesongfestival met het liedje Net als toen. Tweemaal won ze een Edison, in 1963 en 1995.


De in Breda geboren zangeres debuteerde bij de AVRO in 1952 in het radioprogramma Een lied en een vleugel. Haar uitvoering van Edith Piafs Milord bracht haar in 1960 aan de top van de Nederlandse hitparade.

Met drie songfestivaldeelnames is Brokken nog steeds Nederlands recordhoudster. In 1976 presenteerde ze het evenement vanuit Den Haag nadat Teach-In het liedjesfestival het jaar ervoor namens Nederland had gewonnen. In 2003 nam Brokken plaats in de jury van de Nederlandse songfestivalfinale.

 

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties