Paul Verhoeven bij Nederlandse première Elle

Paul Verhoeven woonde dinsdagavond de Nederlandse première bij van zijn nieuwe film Elle. De thriller beleefde zijn Nederlandse première in Pathé Tuschinski in Amsterdam.

Elle, de eerste speelfilm van Verhoeven in tien jaar tijd, draaide deze maand in de competitie van het festival van Cannes, maar viel er niet in de prijzen. Verhoevens eerste Franstalige film vertelt over een vrouw (Isabelle Huppert) die wordt verkracht en zelf op zoek gaat naar de dader. Andere rollen in de film zijn weggelegd voor Laurent Lafitte, Virginie Efira, Anne Cosigny en Christian Berkel.

Voor de Nederlandse première betrad Verhoeven dinsdagavond de rode loper met zijn familie, onder wie zijn vrouw, dochter en schoonzoon. Andere bekende Nederlanders die acte de présence gaven waren onder anderen acteur Dolf de Vries, actrice Renée Soutendijk, actrice Jacqueline Blom, schrijfster Marion Pauw, filmregisseur Steven de Jong, actrice Elle van Rijn, actrice Sallie Harmsen, acteur Robert de Hoog, actrice Caroline de Bruijn en acteur Dirk Zeelenberg.

Elle draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.