×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Erik van Muiswinkel veilt pietenschoenen

30.05.2016 -

Erik van Muiswinkel gaat zijn schoenen veilen die hij tien jaar lang heeft gedragen in zijn rol als Hoofdpiet in het Sinterklaasjournaal. De cabaretier wil het handgemaakte schoeisel verkopen en de opbrengst aan een goed doel schenken.


Erik hoopt dat zijn schoenen minimaal tweeduizend euro opbrengen, vertelde hij in RTL Late Night. Het verkoopbedrag wil de cabaretier schenken aan het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Dit ziekenhuis is gespecialiseerd in de behandeling tegen kanker.

Van Muiswinkel maakte vorige week bekend te stoppen als Hoofdpiet in het Sinterklaasjournaal omdat hij vindt dat de NTR afscheid moet nemen van Zwarte Piet in zijn huidige vorm.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties