×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Doop in Zweden: nieuwsgierig prinsesje valt van stoel

27.05.2016 -

Royals verzamelden zich vrijdagmorgen in de kapel van het Koninklijk Paleis in Stockholm bijeen voor de doop van prins Oscar. Oscar en drie andere jonge familieleden stalen de show. Zijn nichtje Leonore echter op een pijnlijke manier!


Ook de kroonprinselijke paren van Noorwegen en Denemarken zijn bij de plechtigheid. De Deense kroonprins Frederik en de Noorse kroonprinses Mette-Marit zijn peetouders van Oscar. Prinses Madeleine, Victoria’s jongere zusje, is de tweede peettante. Verder zijn ook Oscar Magnuson - een neef van Victoria - en Hans Åström gevraagd getuige te zijn van de doopbeloften.

Madeleine is met haar hele gezin bij de doop. De bijna éénjarige prins Nicolas, die het in oktober bij zijn eigen doop op een huilen zette, zit bij zijn vader Chris O’Neill op schoot. Met een speeltje wordt hij zoet gehouden. Zijn tweejarige zus prinses Leonore heeft haar eigen stoeltje, net als prinses Estelle, het oudste kind van Victoria en Daniel. Toen ze echter op haar stoel ging staan om achter haar de zangeres te zien, viel de stoel om en viel zij op de grond. Een medewerker snelde naar haar toe om hulp te bieden.

 

Öland

Het jongste lid van de Zweedse koninklijke familie ontbreekt. Prins Carl Philip en zijn vrouw Sofia, die op 19 april ouders werden, lieten zoon prins Alexander thuis.

Oscar wordt gedoopt met water afkomstig van een bron op het eiland Öland. Dat is een traditie die koning Carl Gustaf is begonnen. Voorheen werd water gebruikt uit de rivier Jordaan.

Bron: BuzzR

Reacties