×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rihanna verbreekt record Madonna

26.05.2016 -

Rihanna breekt deze week het record als meest succesvolle artiest ooit in de Nederlandse Top 40. Daarmee overtreft de 28-jarige zangeres het record van queen of pop Madonna, meldt de organisatie van de Top 40 donderdag.


Rihanna kwam voor het eerst in de Top 40 met haar hit Pon De Replay in 2005. Haar enige nummer 1-hit in ons land was Don't Stop The Music in 2007. In totaal heeft de zangeres 38 top 40-hits op haar naam staan.

Madonna stond sinds 14 juni 2008 in de boeken als meest succesvolle top 40-act. Anderen in de lijst zijn The Rolling Stones, Lucille Starr en The Beatles. De ranglijst wordt gemaakt aan de hand van een puntentelling: een nummer 1-hit is 40 punten, de laatste plaats is 1 punt. Rihanna heeft nu 13.468 punten verzameld, dat is 40 punten meer dan Madonna.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties