×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Martin van Waardenberg (60) boos

’VARA ontslaat me vanwege mijn leeftijd’

26.05.2016 -

Martin van Waardenberg is boos op de NPO. Na tien seizoenen van het tv-programma Kanniewaarzijn moet de 60-jarige acteur weg. "Ik ben ontslagen door de VARA. Te oud. Hoe vind je die?"


In maart dit jaar stemde de Eerste Kamer in met de nieuwe mediawet van Staatssecretaris Dekker. De mediawet moet de publieke omroep onder meer verjongen. Volgens Van Waardenberg heeft die maatregel hem de kop gekost. "Kanniewaarzijn scoorde soms 1,4 miljoen kijkers, maar in het segment 65+. Die leeftijd moet omlaag naar 55+, anders wordt het programma van de buis gehaald. Ze krijgen nu zes afleveringen de tijd om het rigoureus te veranderen. En ik kreeg te horen dat ik geen deel ga uitmaken van die koerswijziging. Niet omdat ik mijn werk niet goed zou doen, maar omwille van de verandering. Ik kan dus maar één conclusie trekken: ik ben te oud. Ik trek geen jong publiek."

En dat gaat de Rotterdamse acteur niet in de koude kleren zitten. "Staatssecretaris Dekker, die lul met die krulletjes en die bril, die zelf nooit tv kijkt, heeft bedacht dat televisie meer moet verjongen. Alsof jongeren nog tv kijken." Gelukkig heeft Van Waardenberg veel steun aan zijn collega's, die het vertrek onbegrijpelijk vinden. "Zij kunnen ook maar een conclusie trekken: dat ik te oud ben."

Gerke Nauto, hoofd infotainment bij BNN-VARA laat in de krant weten dat het ontslag niets met de leeftijd van Martin van Waardenberg te maken heeft. "Als dat zo was, hadden we presentatrice Astrid wel door Geraldine Kemper vervangen." De acteur gelooft daar niets van: "Van de voormalige eindredacteur hoorde ik dat er letterlijk in de vergadering is gezegd dat ik weg moest omdat ik te oud ben."

Martin van Waardenberg werd bekend met het cabaretduo Van Waardenberg en De Jong. Daarna speelde hij De Majoor in de bekende serie en films Loenatik. Hij debuteerde als scenarioschrijver met de speelfilm De Marathon.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties