×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Tom Cruise wilde astronaut worden

Acteur volgde training bij de NASA

26.05.2016 -

Tom Cruise heeft begin deze eeuw in het diepste geheim spacetraining gekregen op de basis van NASA. De acteur hoopte destijds zelfs mee te kunnen op een missie van de Columbia Space Shuttle. Dat ruimteveer explodeerde in 2003 tijdens een landing, waarbij de zeven bemanningsleden het leven lieten.


Tom kwam met NASA in aanraking toen hij in 2002 de voice-over insprak van de IMAX-film Space Station 3D. Volgens regisseur Toni Myers wilde de acteur niets liever dan zelf astronaut worden. "Hij was heel enthousiast over de film, maar de deal was dat hij ook in de spaceshuttle wilde vliegen", aldus de regisseur in The Sun. "Hij maakte daar goede kans op maar toen gebeurde het ongeluk en hield het op."

De inmiddels 53-jarige acteur zou destijds een introductietraining hebben gevolgd, waarin hij onder meer leerde hoe je in een astronautenpak loopt. Hij heeft sindsdien interesse getoond in de eerste commerciële ruimtevlucht. In een interview in 2013 gaf Tom aan het bestaan van aliens niet uit te sluiten.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties