×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Imca weet nog niet waar ze gaat wonen

Haar Vicarie wordt geveild

25.05.2016 -

Imca Marina is druk aan het inpakken. Haar landgoed De Vicarie in de provincie Groningen wordt volgende maand op last van de bank geveild. "Ik ben nu bezig mijn spullen eruit te halen", zegt Imca.


Het inpakken valt niet mee. "Ik heb zoveel. Alleen al mijn bibliotheek! Die is me erg dierbaar, maar ik weet nog niet goed waar alles heen moet. En mijn kleding, prachtige creaties van Fong Leng en Edgar Vos." Imca zoekt ook nog een nieuwe plek voor haar kunst. "Ik heb het bisdom benaderd of zij een plek weten voor mijn religieuze kunst, een kerk of een parochiehuis."

Op 20 juni 'is het zover', dan gaat De Vicarie onder de hamer. Imca is al lange tijd op zoek naar een koper voor het landgoed, maar die heeft zich nog steeds niet gemeld. De bank wil niet langer wachten. "Ik moet telkens maar denken aan mijn goede vriend Jaap Buijs, die me steeds heeft gewaarschuwd om niet naar Groningen te verhuizen. Maar ik deed het toch."

Waar de 75-jarige Imca gaat wonen, weet ze niet. Ze heeft een onderkomen op Ameland, waar haar zoon Floris woont, maar voelt er niet veel voor daar te gaan wonen. "Dat is met het oog op mijn optredens niet verstandig."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties