×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Bart Chabot kan eindelijk weer lachen

25.05.2016 -

Bart Chabot leeft een stuk gezonder sinds hij vorig najaar werd geconfronteerd met hartproblemen. "Ik moest een aantal dingen veranderen: minder stress, geen koffie, geen cola, geen energiedrankjes en meer slaap", doet Bart uit de doeken.


"Ik had boezemfibrillatie, een vorm van hartritmestoornis", legt de dichter en schrijver uit in het AD. "Ik ben behandeld met cardioversie, zo'n stroomstoot. Dat heeft in één keer goed uitgepakt: mijn hart is teruggezet in het goede ritme."

Bart, die vijfeneenhalf jaar gelden een hersentumor kreeg, 'werd niet vrolijk' van de laatste maanden van 2015. "Ik kwam bij de cardioloog op de dag nadat Joost Zwagerman, met wie ik goed bevriend was, zich van het leven had beroofd. Ik moet zeggen: dat was een fase in m'n leven die ik niet graag over zou doen."

De 61-jarige schrijver ging gezonder leven, maar kwam één wens van zijn neuroloog en cardioloog niet na. "Ik ben niet op cardiogymnastiek gegaan. Waarom niet? Als ik met Ronald Giphart kan optreden, dacht ik, is dat niet nodig. Zie je het voor je: allemaal oudere mannen die hartinfarcten hebben gehad, kom ik binnen zetten."

Bart werkt mee aan de tv-actie Geef om je hersenen van Omroep MAX. Met het avondvullende programma, dat woensdag vanaf 21.25 uur op NPO 1 te zien is, vraagt de omroep aandacht voor hersenonderzoek.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties