×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hulpje van inspecteur Clouseau overleden

Burt Kwouk speelde Cato

24.05.2016 -

De Britse acteur Burt Kwouk, vooral bekend van zijn rol van hulpje Cato van inspecteur Clouseau in de Pink Panther-films, is overleden. Burt blies op 85-jarige leeftijd zijn laatste adem uit.


Clouseau, gespeeld door wijlen Peter Sellers, en Cato gingen in de films geregeld met elkaar op de (oosterse) vuist bij wijze van een soort training. Dat gebeurde doorgaans als Clouseau thuiskwam waarbij Cato zich op de meest vreemde plaatsen verstopt had. In het gevecht werd het interieur niet gespaard.

Kwouk, geboren in het Engelse Manchester maar opgegroeid in het Chinese Shanghai, speelde ook mee in drie James Bond-films.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar uw waardering voor Weekend en naar wat u van Weekend verwacht. We zouden u dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!