Sterren herdenken Prince

Meerdere sterren stonden tijdens de Billboard Awards zondagavond in Las Vegas stil bij Prince. Zo droeg The Weeknd de eerste award van de avond op aan de vorige maand overleden zanger.

“Ik kende hem niet maar hij was heel speciaal voor me en hij zal altijd een bron van inspiratie zijn”, zei The Weeknd volgens Billboard terwijl hij de prijs voor Top Hot 100 Artist in ontvangst nam. “Ik hoorde onlangs dat hij tijdens zijn laatste televisieoptreden mij een award gaf. Dat was de meest geweldige ervaring van mijn leven en ik hou zoveel van hem.” Prince overhandigde The Weeknd zijn prijs voor het beste soul/R&B-album tijdens de American Music Awards in november.

Ook Kesha maakte van de awardshow gebruik om Prince te herdenken. Dat deed zij door een paars pak in countrystijl te dragen, ‘een eerbetoon aan zowel Bob Dylan als Prince’, zo schreef ze op Instagram. De zangeres zong tijdens de awardshow een cover van Bob Dylans nummer It Ain’t Me, Babe.

Madonna bracht zoals aangekondigd op verzoek van de organisatie een eerbetoon aan Prince. Gekleed in een paars pak zat ze op een paarse troon en zong Prince's nummer Nothing Compares To You. Vervolgens bracht ze samen met Stevie Wonder de hit Purple Rain ten gehore.