×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Kanye West aangeklaagd

21.05.2016 -

Kanye West wordt voor de rechter gesleept door een Hongaarse zanger en componist. Gabor Presser claimt dat de rapper hem nooit heeft betaald voor het gebruik van zijn muziek in de hit New Slaves.


In New Slaves zou Gabors Hongaarse nummer Gyongyhaju Lany duidelijk teug te horen. Vlak voordat West het lied in 2013 uitbracht, vroeg hij Presser om toestemming voor het gebruik ervan en beloofde de Hongaar hiervoor te betalen. Presser stemde toe.

Maar Presser heeft, naast een voorschot van 10.000 dollar (8900 euro) waarvan hij de cheque nooit heeft geïnd, geen geld gezien. Tot een officiële overeenkomst kwam het ook nooit. Dus nu eist de Hongaar ter compensatie 2,5 miljoen dollar (2,2 miljoen euro) van Kanye. Dat blijkt uit rechtbankpapieren in handen van TMZ.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties