Justin durft niet naar Argentinië

Justin Bieber zou graag optreden in Argentinië, maar de zanger durft niet. Justin maakte maandag bekend dat hij met zijn Purpose World Tour ook naar Zuid-Amerika gaat, maar hij slaat Argentinië over.

"Ik zou niets liever willen dan met mijn tournee naar jullie komen", schreef Justin op Twitter aan zijn Argentijnse Beliebers. Vanwege 'juridische omstandigheden' kan hij echter niet komen. "Ik zou willen dat het anders was. Mijn advocaten zeggen dat het is wat het is."

Justin werd vorig jaar in Argentinië even beschouwd als gezocht crimineel. Hij en een bodyguard zouden in 2013 een fotograaf te lijf zijn gegaan in een nachtclub in Buenos Aires. Een onderzoeksrechter wilde de zanger en zijn medewerker ondervragen en vaardigde vorig jaar april arrestatiebevelen uit.

Justin werd in juli van de zwarte lijst van Interpol geschrapt, wat betekent dat hij weer naar Argentinië kan zonder dat hij bij aankomst direct in de boeien wordt geslagen. Volgens TMZ loopt de zaak tegen de bodyguard nog wel. Justin zou bang zijn dat hij en zijn lijfwacht toch worden gearresteerd zodra ze voet op Argentijnse bodem zetten.