×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Het is vandaag D(ouwe)-Day

14.05.2016 -

Het is de dag van de finale van het Eurovisiesongfestival in het Zweedse Stockholm. Douwe Bob staat zaterdagavond als derde act op het podium met zijn liedje Slow Down. Hij neemt het namens Nederland op tegen 25 andere landen.


België bijt het spits af en Armenië is als 26e land de hekkensluiter van de 61e editie van het liedjesfestijn. Douwe Bob plaatste zich afgelopen dinsdag voor de eindstrijd. Zijn optreden in de eerste halve finale kreeg lovende reacties. Tijdens het liedje laat de zanger een korte stilte vallen, bedoeld om de boodschap van het liedje, om iets langzamer te gaan, extra kracht bij te zetten.

De vorige keer dat Nederland in de finale stond, was in 2014. The Common Linnets werden toen tweede met het liedje Calm After The Storm. Vorig jaar viel Trijntje Oosterhuis in de halve finale af.

De bookmakers zetten in op Rusland als winnaar. Nederland stond vrijdag elfde, een gedeelde plek met België. Naast de twintig landen die zich via de halve finales plaatsten, zijn zaterdagavond voor het eerst gastland Zweden en de deelnemers van Duitsland, Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Italië te zien. Het songfestival trekt wereldwijd volgens de organisatie zo'n 180 miljoen kijkers.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties