×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Cliff Richard mogelijk toch voor de rechter

11.05.2016 -

Cliff Richard moet zich misschien toch voor de rechter verantwoorden voor seksueel misbruik. De inmiddels 75-jarige zanger zou in de jaren tachtig seksueel contact hebben gehad met een minderjarige jongen. Het Openbaar Ministerie in Londen beoordeelt momenteel de bewijzen die de politie heeft verzameld.


De beschuldigingen dateren al van 2014. Richard, die eigenlijk Harry Webb heet, sprak twee keer op vrijwillige basis met de politie. De zanger is nooit gearresteerd en heeft zelf steeds gezegd dat de aantijgingen tegen hem vals zijn. Het bureau van de openbaar aanklager sprak woensdag echter van 'een dossier vol bewijzen'.

Cliff Richard is een van de succesvolste zangers aller tijden. Hij werd in de jaren vijftig en zestig de Engelse Elvis Presley genoemd en had alleen al in Groot-Brittannië veertien nummer 1-hits. Hij was vijf decennia achter elkaar in de hitlijsten te vinden. Koningin Elizabeth maakte hem in 1995 ridder.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties