×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Politie eist medische gegevens Prince op

11.05.2016 -

De politie heeft medische gegevens van Prince opgeëist bij het North Memorial Medical Center in Minneapolis. Daar zouden tests zijn uitgevoerd door dokter Michael Todd Schulenberg, die de zanger in april tweemaal behandelde, de laatste keer een dag voor zijn dood. De autoriteiten waren op zoek naar medische verslagen, documenten, foto's, recepten en aantekeningen.


Schulenberg kwam op 21 april de resultaten van medische onderzoeken naar Prince' studiocomplex Paisley Park brengen, maar de zanger werd daar dood aangetroffen. Volgens het bevel, dat de Los Angeles Times in handen heeft, heeft de dokter Prince de dag voor zijn dood medicijnen voorgeschreven. In het document staat niet of de zanger die daadwerkelijk heeft gebruikt. Entertainmentsite TMZ publiceerde eerder foto's waarop te zien is dat Prince de avond voor zijn dood een apotheek bezoekt.

Schulenberg is de tweede arts van wie de rol bij de dood van Prince onderzocht wordt. Eerder spraken de autoriteiten met verslavingsarts Howard Kornfield. Die werd vlak voor de dood van de zanger benaderd door medewerkers van Prince. De dokter stuurde zijn zoon Andrew Kornfield met een tas vol medicijnen naar Minnesota. De zoon, die het 911-telefoontje pleegde toen de zanger bewusteloos werd aangetroffen, is zelf geen dokter. Volgens TMZ had hij daarom niet de staatsgrens mogen passeren met de medicijnen op zak.

Dinsdag werden ook rechercheurs gesignaleerd op Paisley Park. Volgens de sheriff van Carver County ging het daarbij om een extra doorlichting als onderdeel van het lopende onderzoek.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties