×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Douwe: 'Ik vond het geweldig'

11.05.2016 -

Douwe Bob kwam naar Stockholm met één doel: het Eurovisiesongfestival winnen. Met zijn kwalificatie dinsdagavond voor de finale van het liedjesfestijn komt dat doel een stuk dichterbij. Hij gelooft erin dat hij de winst kan binnenslepen met zijn 'less is more'-benadering.


Dat vertelde hij dinsdagavond tijdens de persconferentie die de tien finalisten na de eerste halve finale gaven voor de massaal toegestroomde internationale pers. "Wij zitten hier volgens mij allemaal omdat we willen winnen. Ik ga daar zaterdag tijdens de finale in ieder geval heel erg mijn best voor doen. En ik heb het gevoel dat onze boodschap aanslaat en geloof in het hele less is more."

De beruchte tien seconden stilte in zijn act waren volgens de zanger een hoogtepunt van zijn avond. "Ik vond het echt waanzinnig. En ik had helemaal niet het gevoel dat ik daar stond voor 150 miljoen kijkers."

De tien acts die dinsdag in de voorronde de meeste punten bij elkaar speelden, trokken tijdens de persconferentie lootjes om hun startposities in de finale zaterdag. Douwe zingt zijn nummer Slow Down in de eerste helft van de eindstrijd.

De Nederlandse songfestivaltrots zat als enige alleen achter de interviewtafel. Zijn collega's waren allemaal met een partner naar de persconferentie gekomen. De entourage van Douwe, waaronder zijn bandleden, hairstylist, regisseur Hans Pannecoucke en de Avrotros-delegatie, sloegen de persconferentie vanuit de stampvolle zaal gade.

Giel Beelen, fan en 'ontdekker' van Douwe, kon zijn enthousiasme na de kwalificatie niet meer inhouden. Hij vloog over de interviewtafel heen om zijn pupil te knuffelen en te feliciteren met zijn winst. Tijdens het persgesprek flirtte de Amsterdamse singer-songwriter uitgebreid met zijn Armeense buurvrouw.

Na een bescheiden overwinningsfeestje moet de Slow Down-zanger straks echt naar bed, woensdagochtend wordt hij verwacht in de radio-uitzendingen van Giel Beelen en Rob Stenders die beiden uitzenden vanuit een studio in Douwe's bar in Stockholm.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties