×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Alex Klaassen wint Johan Kaart Prijs

09.05.2016 -

Alex Klaassen krijgt dit jaar de Johan Kaart Prijs. De cabaretier, zanger en acteur ontvangt de theaterprijs omdat de jury hem 'het grootste multitalent vindt dat we op dit moment hebben'.


"Altijd glashelder, technisch knap, oergeestig, dan weer met fijn vileine trekken en even zo snel weer ontroerend", luidt het oordeel verder. "Zijn prachtige zangstem zet hij ongekend veelzijdig in. Alex woekert intelligent met zijn talent. Trekt voor al zijn rollen, klein of groot, het onderste uit de kast." De jury vond het hoog tijd hem te eren na het zien van zijn meerdere rollen in de voorstelling De Gelaarsde Poes.

De Johan Kaart Prijs is een initiatief van theatermaker en acteur John Lanting en impresario Jacques Senf. Johan Kaart (1897-1976) was blijspelacteur. Eerder gingen onder anderen Simone Kleinsma, Huub Stapel, Tjitske Reidinga en Tineke Schouten er met de eer vandoor.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties