×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hadewych mist première

07.05.2016 -

Hadewych Minis moet verstek laten gaan op het Filmfestival van Cannes. Ze mist de festivalpremière van de Duitse speelfilm Toni Erdmann, waarin ze een belangrijke bijrol speelt.


''Daarvan zou ik een jaar of vijf terug toch minstens hysterisch teleurgesteld zijn geraakt, maar ik verbaas me nu ontzettend over mijn kalmte'', vertelt Hadewych in AD Magazine. De actrice heeft op 14 mei andere verplichtingen, ze speelt dan in het Chassé Theater in Breda de eerste voorstelling van het stuk De Storm, met het Nederlands Kamerkoor. ''In Cannes kun je als Nederlandse actrice proeven van echte filmglamour. Jammer dat dat nu niet doorgaat. Maar meer ook niet. Dat relativerende komt denk ik door het moederschap. Wat er ook gebeurt, de kinderen moeten op tijd naar bed en op het juiste moment eten. Het leven gaat gewoon door."

De speelfilm Toni Erdmann maakt kans op een Gouden Palm. Het is de tweede maal in drie jaar tijd dat een film met Hadewych Minis in competitie draait. In 2013 speelde zij de hoofdrol in Borgman van Alex van Warmerdam. "Zo'n dubbele nominatie voor Cannes is redelijk uniek voor een Nederlandse actrice....Het is gewoon een kwestie van geluk, denk ik. Twee keer in de juiste film."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties