×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Harm Edens stond alleen

Geen Angelina, Nicole en Elton

02.05.2016 -

Harm Edens was zaterdag de enige bekende naam die getuige was van de grote ivoorverbranding in Kenia. Vooraf werden de komst van een hele rits grote Hollywood-sterren aangekondigd maar uiteindelijk lieten die het allemaal afweten.


"Angelina Jolie, Nicole Kidman, Elton John... ik heb ze niet gezien. Leonardo DiCaprio bleek twee weken geleden te hebben afgebeld", reageert Edens maandag in het AD. "Ik vermoed dat de Keniaanse overheid het evenement wat meer publiciteit wilde geven door die namen te laten vallen."

Toch vond Edens, die naar Kenia afreisde als ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds, het niet erg dat er geen celebrity's aanwezig waren. "Het gaat toch bovenal om de zaak zelf, de verbranding van honderd ton ivoor en duizend kilo hoorn om duidelijk te maken dat het doden van olifanten en neushoorns, en illegale handel in ivoor en hoorn volstrekt onduldbaar is."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties