×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Wim de Bie keek op van dankwoord koning

29.04.2016 -

Wim de Bie keek verrast op toen koning Willem-Alexander woensdag in zijn dankwoord een tekst van hem en Kees van Kooten citeerde. "Ik stond daar toch wel even van te kijken, want dat is echt een onbekend werk van ons", reageert de cabaretier en schrijver.


De koning sprak tegen het einde van zijn bezoek aan Zwolle op Koningsdag de woorden 'Zwolle zonder dollen, is een einde stad', afkomstig van de plaat Mooie Meneren uit 1982. "We hebben het nooit op televisie gezongen, er is nooit veel aandacht voor geweest. Maar kennelijk is het toch blijven hangen bij veertigers, ook ten paleize," vertelt hij aan het AD.

Nadat De Bie het dankwoord had gehoord, nam hij direct contact op met zijn voormalige kompaan. "Ik heb meteen Kees van Kooten gebeld. Dat vond ik toch wel heel leuk om samen te delen."

Zelf sprak De Bie nooit over zijn oeuvre met Willem-Alexander. Hij weet dan ook niet of de koning een liefhebber is.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties