×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Harry Potter-ster nu kooivechter

Joshua Herdman (Karel Kwast) won z’n eerste gevecht

26.04.2016 -

Joshua Herdman, die in alle acht Harry Potter-films de rechterhand van Draco Malfidus speelt, is een nieuw carrièrepad ingeslagen. Niet als acteur, maar als kooivechter.


Afgelopen weekeinde heeft JoshuA zijn amateurdebuut gemaakt en ging hij de strijd aan met de Pool Janusz Walachowski. Hij wist het MMA-gevecht op zijn naam te zetten.

Herdman, die de rol van Karel Kwast speelt, zegt in een interview met The Mirror dat hij al vijf jaar de Japanse vechtsport jiu jitsu beoefent. Hij heeft daarin zelfs de zwarte band behaald. Hij koos voor MMA (mixed martial arts) en niet voor het boksen. "Het is rauw, het is opwindend en het is onvoorspelbaar. Ik vind het interessanter dan boksen, hoewel ik de schoonheid en de kunst van het boksen wel waardeer. Het was voor mij logisch om verder te gaan met MMA vanwege mijn jiu jitsu-achtergrond."

Het acteren vind Herdman nog steeds leuk en hij wil daar nog altijd mee verder. Maar, zegt hij, het is een beetje als het meespelen in de loterij. "Ik hou er nog steeds van, ik heb nog steeds een agent en ik doe nog steeds mee aan audities, maar het is een beetje als het meedoen aan de loterij om je geld te verdienen."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties