×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Prince op 1 en 2 in Amerika

25.04.2016 -

Prince heeft postuum de eerste plaats van de Amerikaanse Billboard 200-albumlijst op zich geëist. Zijn verzamelalbum The Very Best Of Prince komt op nummer 1 binnen, gevolgd door de soundtrack van Purple Rain op twee.


Voor de nieuwe lijst werden de verkoopcijfers tot vorige week donderdag meegeteld, de dag dat Prince overleed. Dat was echter ruim genoeg om de eerste plaats te bereiken, meldt Billboard. Van The Very Best Of Prince gingen zo'n 179.000 exemplaren over de toonbank, terwijl van Purple Rain zo'n 69.000 cd's werden aangeschaft. Volgens Billboard zijn de cijfers zo hoog omdat de muziek van Prince nauwelijks online beschikbaar is op platformen als YouTube en Spotify.
The Very Best Of Prince is Prince's vijfde nummer 1-album in de Billboard 200 en de eerste sinds het album 3121 de top bereikte in april 2006. Zijn succesvolste album in de VS was Purple Rain, dat in 1984 en 1985 in totaal 24 weken op de eerste plaats stond.
 

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties