×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

‘Chaos rond erfenis Prince’

25.04.2016 -

Prince had zijn zaken niet goed op orde en daarom proberen zijn familie en advocaten nu duidelijkheid te krijgen hoe het precies zit met de rechten rond zijn muzikale nalatenschap. Bronnen weten te melden dat de zanger vaak van legale adviseurs wisselde, vooral als Prince het niet met ze eens was, zocht hij weer naar andere mensen.


Prince zou daarom gebrek hebben gehad aan ervaren experts om zich heen die weten hoe zijn rijke muzikale catalogus beheerd hoort te worden. Dat meldt TMZ.

Tyka, de zus van de zanger, zou sinds zijn overlijden de touwtjes in handen hebben genomen. Maar ook bij zijn label Warner Bros zijn ze er niet zeker van bij welke partij de rechten van zijn nummers zijn ondergebracht. Er gaan berichten dat Prince een kapitaal van 300 miljoen dollar (zo'n 265 miljoen euro) nalaat, maar volgens de insiders zorgt inflatie ervoor dat het daadwerkelijke bedrag dichterbij de helft van dat cijfer ligt.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties