×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Prinses Alexia mee naar Zwolle

22.04.2016 -

Prinses Alexia is er woensdag tijdens Koningsdag in Zwolle waarschijnlijk gewoon bij. "We gaan proberen haar zoveel mogelijk mee te laten doen. Ze wil het heel graag", zei koning Willem-Alexander vrijdag.


Alexia, die tijdens de wintersportvakantie in Lech haar rechterbovenbeen brak, staat vrijdag tijdens de Koningsspelen ook niet helemaal de kant, al kan ze nog niet overal aan meedoen. "Helaas, maar ze gaat zeker dansen. Dat heeft ze voor ons thuis ook al gedaan", vertelde de koning vlak voor de opening van de Koningsspelen in het NOS Jeugdjournaal . Volgens Willem-Alexander gaat ze voor haar school aan de slag als verslaggeefster van de sportdag. Op de school van Alexia en haar zusje Ariane gaat de rest van de kinderen onder meer een sponsorloop en veel teamsporten doen.
Willem-Alexander en Máxima openden de Koningsspelen dit jaar in Amsterdam op basisschool Drostenburg, een school voor leerlingen met een lichamelijke- of een meervoudige handicap, of een chronische ziekte. "Ik vind het heel belangrijk dat we hier mee aantonen dat alle kinderen kunnen meedoen. Het gaat niet om winnen, wel om samen spelen", zei hij.
De koning greep het interview ook aan om de organisatie te complimenteren. Willem-Alexander prees de Johan Cruyff Foundation en de Richard Krajicek Foundation dat zij het sportfestijn voor de vierde keer mogelijk hebben gemaakt. "Ik vind het een groot succes. Het is erg belangrijk om dat goed vol te houden."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties