×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Zweedse prinsje heet Alexander Erik Hubertus Bertil

21.04.2016 -

Prins Alexander Erik Hubertus Bertil. Zo heet het eerste kind van de Zweedse prins Carl Philip en zijn echtgenote prinses Sofia. Prins Alexander kwam dinsdagavond ter wereld in het ziekenhuis van Danderyd.


De eersteling van Carl Philip wordt hertog van Södermanland. De naam en titels van het prinsje werden donderdag tijdens een speciale raadsvergadering bekendgemaakt door koning Carl XVI Gustaf.
Het Te Deum, de dankdienst in de koninklijke kapel, vindt pas vrijdagmiddag plaats. Koning Carl Gustaf zei dat zijn vrouw Silvia nog niet terug is uit New York. Mede vanwege haar afwezigheid heeft het Zweedse hof moeten schuiven met de officiële handelingen die horen bij een koninklijke geboorte.


 

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: BuzzE en Kungahuset

Reacties