×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Musical over Liesbeth List

’Ik heb er geen woorden voor’

19.04.2016 -

Het leven en de carrière van Liesbeth List is onderwerp van een nieuwe biografische musical. De musical Liesbeth zal vanaf het najaar van 2017 in de theaters te zien zijn in een regie van Paul van Ewijk. Dit maakte theaterproducent DommelGraaf & Cornelissen Entertainment dinsdag bekend. Liesbeth List: "Ik vind het een wonder dat dit mij mag overkomen. Ik heb er geen woorden voor."


Artistiek directeur Hans Cornelissen: "Naast onze ambitie om internationale titels in de theaters te brengen blijven we in eigen huis nieuwe producties ontwikkelen, zoals voorheen musicals over andere sterke vouwen zoals Hannie Schaft in Het meisje met het rode haar, Kniertje in Op Hoop van Zegen, Mary Servaes in De Zangeres zonder naam en Blonde Greet in Wat zien ik?!. En nu dus deze musical over List.”
Cornelissen: "Het levensverhaal van dit icoon is zo intrigerend. Als kind geïnterneerd in een Jappenkamp met haar moeder die na de bevrijding zelfmoord pleegt, opgevangen door pleegouders op Vlieland en op late leeftijd toch nog een dochter van haar grote liefde. En dan die ongelofelijke carrière met veel hoogtepunten maar ook moeilijke periodes. Met repertoire van onder anderen Shaffy, Brel, Aznavour, Theodorakis, Piaf, Frank Boeijen en daarnaast televisie- en toneelrollen, gouden platen, Edisons, persprijzen in Montreux en diverse officiële onderscheidingen."
DommelGraaf & Cornelissen Entertainment brengt in het aankomende theaterseizoen de musicals A Chorus Line en Adèle Conny Jasperina - de Grote Drie.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties