×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

‘Boris Titulaer sluisde geld weg’

07.04.2016 -

Boris Titulaer heeft zijn band en andere medewerkers jarenlang benadeeld. De zanger, die optreedt als Bo Saris, sluisde geld weg naar aparte, geheime rekeningen.


Verschillende oud-collega's van de zanger vertelde dat verhaal donderdag in RTL Boulevard. "Hij denkt alleen maar aan geld", zei vriend en oud-bandlid Leon Taihuttu. "Die is echt verslaafd aan geld, denk ik." Boris, die in 2004 het tweede seizoen van Idols won, zou zijn bandleden de laatste jaren niet meer hebben betaald.

Ook zakenman Wim Noorman, die naar eigen zeggen ruim negen ton in Boris' carrière pompte, zag geen cent terug. "Ik heb acht jaar lang zijn salaris betaald. Ik heb hem aan alle kanten ondersteund. Ik deed het niet voor het geld, ik geloofde in hem. Daarom doet nu allemaal zo veel pijn."

In 2014, nadat Boris zijn meest recente plaat Gold uitbracht, trok Noorman zijn handen van de zanger af. "Toen ik hem losliet, ging het fout." Volgens Taihuttu vertrouwt Boris 'niemand om zich heen'. "Dit noem ik gewoon criminele praktijken, geld oversluizen", zegt de muzikant. "Ik vind het schandalig dat je zo met je mensen omgaat, die echt hard voor je werken."

Volgens Noorman is iedereen 'besodemieterd' door Boris. "Of hij dat bewust of onbewust doet dat weet ik niet. Er zit iets in zijn karakter, helaas wel." Voormalig manager Mourice Plusquin wil niet in detail treden over de beschuldigingen aan het adres van Boris. "Maar ik heb op z'n zachtst gezegd voor veel verrassingen gestaan."

Het bedrijf van Boris, Bo-Rush Productions, werd deze week failliet verklaard. In november schreef de zanger op Facebook al dat hij met financiële problemen kampt. Het nieuwe management van Boris laat BuzzE weten op een later moment te reageren op het verhaal.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties