Placeholder

Wilfred wordt quizmaster

Hij wilde nooit quizmaster worden, maar vanaf maandag presenteert Wilfred Genee toch de voetbalquiz Matchwinner op RTL 7. "Het is veel leuker dan ik ooit had gedacht", aldus Wilfred.

Matchwinner past bij Wilfred, omdat het voetbal én entertainment is. "Dat is niet te ver bij mezelf vandaan. Ik heb veel dingen gedaan waarbij ik achteraf het gevoel had 'dit was echt heel slecht'. Dat heb ik hier nu niet aan overgehouden."

Wilfred heeft inmiddels alle opnamen voor Matchwinner achter de rug. Echt voorbereid op zijn nieuwe rol als quizmaster had hij zich niet. "Ik ben er maar gewoon in gegaan. Zondagochtend hadden we een soort generale, toen moest ik nog wel even zoeken. Maar aan het einde van die dag had ik het idee dat ik de toon wel had gevonden," zegt hij tegen BuzzE

Die toon houdt onder meer in dat Matchwinner, waarin kandidaten door middel van het goed beantwoorden van voetbalvragen geld voor zichzelf en hun club kunnen verdienen, behoorlijk wat zelfspot bevat. "Dat doe ik ook om de kandidaten op hun gemak te stellen. Ze nemen bijvoorbeeld vier vrienden mee, als hulplijnen. De grap 'dat zou mij niet lukken, vier vrienden vinden' was al snel gemaakt."

Wilfred merkte dat veel deelnemers hem kennen van Voetbal Inside. "Veel grappen komen ook terug. Zo vroeg ik aan een kandidaat hoe vaak hij naar de kapper ging. 'Minder vaak dan jij', kreeg ik als antwoord."

Hoewel Wilfred nu toch het gezicht is van een quiz, heeft hij geen enkele ambitie om quizmaster te worden. "Interviewen, praten met mensen, dat is echt mijn ding. Daarom heb ik ook met elke kandidaat een lijntje gezocht, een thema dat terugkomt. Ik ben er absoluut niet op uit om quizmaster te worden. De Genee-haters hoeven niet bang te zijn dat ik de nieuwe Honeymoon Quiz ga presenteren."