×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Miro Kloosterman kon bijna niets meer

’Mijn lichaam voelde gesloopt’

06.04.2016 -

Miro Kloosterman moest diep gaan om de ziekte van Lyme te overwinnen. De infectieziekte trof hem zo zwaar dat hij vreesde dat zijn carrière als model en acteur voorbij was.


"Op een gegeven moment werd ik doodmoe en sliep ik niet alleen ’s nachts, maar ook overdag. Mijn lichaam voelde gesloopt", zegt Kloosterman, een van de hoofdrolspelers in de musical The Bodyguard. "Ik was echt doodsbang omdat alle energie uit mijn lichaam verdween. Op een gegeven ogenblik kon ik niet meer acteren en teksten uit mijn hoofd leren."

Kloosterman vond het frustrerend dat zijn hersenen nagenoeg niet meer deden wat hij wilde, maar van opgeven wilde hij niets weten. "Ik móest door en wilde niet opgeven. Die spanningsboog waarin ik letterlijk acteerde was gigantisch". Inmiddels gaat het beter met de acteur. "Het is me gelukt, al merk ik nog steeds hoeveel ellende die bacterie destijds heeft veroorzaakt. Qua herstel ben ik nog bezig om de laatste puntjes op de i te zetten."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties